Healthy Raffaello Pralines = Zdrave Raffaello kuglice

(Scroll down for recipe in English)

Super brza, jednostavna i zdrava verzija Raffaello kuglica. Za njihovu će vam pripremu trebati svega nekoliko sastojaka i 15-20 minuta, ovisno o tome koliko ste brzi s oblikovanjem kuglica. Mogu se konzumirati odmah nakon pripreme, ali i čuvati u hladnjaku nekoliko dana.

Ove su kuglice, bez glutena i šećera, jako zasitne zbog visokog udjela proteina i vlakana zahvaljujući posnom siru i kokosovom brašnu. Ja mogu odjednom pojesti maksimalno dvije, a to stvarno puno govori. :)

Originalne Raffaello kuglice su jako slatke, te uz okus kokosa, sadrže i izraženu vanilije i bijele čokolade. Kokosovo je brašno samo po sebi slatkasto, pa nećete trebati dodati puno (ili ikoliko) sladila. Ja sam za slatkoću i okus bijele čokolade koristila preljev bez kalorija okusa bijele čokolade, (koji zapravo ima okus pudinga od vanilije). Umjesto toga možete upotrijebiti i neko drugo sladilo, uz dodatak arome od vanilije ili bijele čokolade. Bilo bi dobro da je to sladilo tekuće (med, agavin sirup) kako bi se brže integriralo u smjesu i dodalo mu vlažnosti. Ako su vam pri ruci samo zaslađivači kristalne strukture, poput kokosovog šećera, potrebno ih je mikserom umiješati u sir dok se ne rastope. Iako ne preporučujem korištenje bijelog šećera, ovdje bi ste mogli koristiti malo vanilin šećera bez straha od naglog skoka šećera u krvi, zbog već spomenutog visokog udjela vlakana.

Za koje se god sladilo odlučili, prema njemu ćete korigirati količinu kokosovog brašna kako bi ste dobili dovoljno suhu smjesu kako biste mogli oblikovati kuglice, ali i dovoljno vlažnu kako se one ne bi raspadale i ostale sočne.

Inače se blanširani badem stavlja u sredinu kuglice, no kako sam imala jedino sjeckani blanširani badem, odlučila sam kuglice uvaljati u mješavinu njega i kokosovih mrvica. Možete umjesto badema koristiti i lješnjake, ili u potpunosti izostaviti orašide.




ISPIS

Zdrave Raffaello kuglice
Detalji
Bez glutena
Bez šećera
Proteinsko
Količina: cca. 30
Sastojci
500 g kremastog posnog sira
3-6 žlica kokosovog brašna
4 žlice kokosovih mrvica
sladilo po želji (vidi tekst)
ekstrakt vanilije i/ili aroma bijele čokolade
blanširani bademi (po želji)

Postupak
Pomiješati posni sir sa sladilom po želji i kokosovim brašnom kako bi se dobila kompaktna smjesa. Čajnom žličicom vaditi smjesu i dlanovima oblikovati kuglice te u njih utisnuti bademe. Svaku kuglicu uvaljati u koksove mrvice.

Poslužiti odmah ili čuvati u hladnjaku do 5 dana.

U slast!

Kalorijska vrijednost: 29 kcal | Proteini: 2.4 g | Masti: 0.8 g | Ugljikohidrati (Šećeri): 1.2 g (1 g) | Vlakna: 0.6 g
Bogato kalcijem i željezom.



PRINT

Healthy Raffaello Pralines
Details
Gluten-free
Sugar-free
Protein
Yield: cca. 30
Ingredients
500 g low fat cottage cheese
3-6 tbsp coconut flour
4 tbsp dessicated coconut
sweetener of choice
vanilla extract and/or white chocolate flavor
blanched almonds
Instructions
Combine low fat cottage cheese with the sweetener of choice and coconut flour until it is compact enough to form balls. Press a blanched almond in each ball and coat with dessicated coconut. 

Serve immediately or keep in refrigerator for up to 5 days.

Enjoy!

Caloric value: 29 kcal | Proteins: 2.4 g | Fats: 0.8 g | Carbohydrates (Sugars): 1.2 g (1 g) | Fiber: 0.6 g
High in calcium and iron.

Facebook

Instagram

Popularni postovi