Protein Cupcakes = Proteinski Cupcakesi

(Scroll down for recipe in English)

Čokoladni proteinski cupcakesi s kremom od posnog sira i šumskog voća, bez glutena i šećera.

Svoju meku i prozračnu teksturu duguju bezglutenskoj mješavini brašna, koja se sastoji od mljevene zobi, kokosovog brašna i gustina - kukuruznog škroba, složenog ugljikohidrata koji se nalazi i u sjemenkama žitarica, korijenu, gomoljima te drugim pričuvnim organima biljaka. Za aromatiziranje i slatkoću, kao i dodatak proteina, koristila sam kakao u prahu i protein okusa vanilije.

Proteinska krema se sastoji od dobrog starog posnog sira, proteina i šumskog voća (borovnica, crnog i crvenog ribiza), koje joj je dalo krasnu ljubičastu nijansu, i koje sam u ovom slučaju ostavila cijelo kako bi se sa svakim zalogajem dogodila "eksplozija". Ako ne volite komade voća, možete ga izmiksati, no valja imati na umu da će krema tada imati rjeđu konzistenciju te će je trebati zgusnuti (ukuhavajući gustin s voćem, dodavanjem želatine ili kokosovog brašna).

Priprema je ovih cupcakesa iznimno jednostavna. Sve sastojke za podlogu ubacite u blender, a zatim prebacite u kalup i pečete. Ako nemate kalup za muffine, mogli biste se izvući s korištenjem više košarica po cupcakeu, kako bi zadržale oblik. Kremu možete istisnuti i pomoću obične vrećice za zamrzavanje, samo imajte na umu da napravite dovoljno velik otvor kako bi bobice mogle prolaziti kroz njega.


ISPIS

Proteinski cupcakesi
Detalji
Bez glutena
Bez šećera
Proteinsko
Količina: 12
Sastojci
Podloga:
4 jaja
200 ml bademovog mlijeka
6 žl zobenog brašna
3 žl gustina
2 žl kokosovog brašna
2 žl kakaa
3 mjerice proteina okusa vanilije
2 čžl praška za pecivo
prstohvat soli

Sirup:
1 mjerica proteina okusa vanilije
200 ml vode

Krema:
300 g posnog sira
1 mjerica proteina okusa vanilije
100 g šumskog voća (svježeg ili odleđenog i ocijeđenog)

Postupak
U blender ubaciti sve sastojke za podlogu. Miksati dok se ne sjedini, a zatim uliti u kalupe za muffine obložene košaricama. Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 - 20 minuta, a potom izvaditi na rešetku i pustiti da se u potpunosti ohladi.

Pomiješati sastojke za sirup i njime preliti cupcakese prije dekoriranja kremom.

Dobro pomiješati posni sir s proteinskim praškom, a zatim nježno umiješati voće. Kremom napuniti vrećicu za ukrašavanje slastica s većim otvorom (nešto većim od veličine bobica), a zatim ukrasiti cupcakese. Dobro ohladiti prije posluživanja i čuvati u hladnjaku.

U slast!

Kalorijska vrijednost: 142 kcal | Proteini: 13.5 g | Masti: 4.8 g | Ugljikohidrati (Šećeri): 11 g (4.8 g) | Vlakna: 0.8 g
Bogato vitaminom C i vitaminima B kompleksa te kalcijem i željezom.





PRINT

Protein Cupcakes
Details
Gluten-free
Sugar-free
Protein
Yield: 12
Ingredients
Base:
4 eggs
200 ml almond milk
6 tbsp oat flour
3 tbsp con starch
2 tbsp coconut flour
2 tbsp cocoa powder
2 scoops vanilla flavored protein
2 tsp baking powder
a pinch of salt

Syrup:
1 scoop vanilla flavored protein
200 ml water

Icing:
300 g low fat cottage cheese
1 scoop vanilla flavored protein
100 g forest fruit (fresh or defrosted and drained)

Instructions
Blend all base ingredients until fully combined, then pour in a muffin tin lined with cupcake liners. Bake in an oven preheated to 180°C for about 15 - 20 minutes, then leave to cool completely on a cooling rack.

Mix syrup ingredients and drizzle over cupcakes before icing them.

Combine low fat cottage cheese with protein powder, then gently mix in berries. Fill a piping bag with a fairly large nozzle (larger than the berries) with the icing and decorate the cupcakes. Cool before serving and keep in refrigerator.

Enjoy!

Caloric value: 142 kcal | Proteins: 13.5 g | Fats: 4.8 g | Carbohydrates (Sugars): 11 g (2.1 g) | Fiber: 0.8 g
High in vitamins C and B complex and calcium and iron.

Facebook

Instagram

Popularni postovi