Oven Baked Turkey Wings = Pureća krila iz pećnice
(Scroll down for recipe in English)
Još jedan u nizu "osnovnih" recepata, ovaj put za sočna i ljepljiva pureća krila iz pećnice, začinjena senfom, ružmarinom i majčinom dušicom - za prste polizati!
Recept
za 2 osobe
800 g purećih krila
1 čžl senfa
1 čžl tabasca
1/2 čžl sjeckanog ružmarina, sušenog
1/2 čžl majčine dušice, sušene
1/3 čžl dimljene slatke paprike
prstohvat soli i mljevenog crnog papra
Pureća krila premazati mješavinom senfa i tabasca sa svih strana te začiniti ružmarinom, majčinom dušicom i dimljenom paprikom. Posoliti (imajte na umu da je senf slan) i popapriti. Staviti na protvan obložen papirom za pečenje u pećnicu zagrijanu na 150°C.
Peći sat vremena, a zatim okrenuti i povećati temperaturu na 180°C. U ovom trenutku možete dodati povrće poput nasjeckane mrkve, krumpira, celera ili batata za prilog (ja sam svoje osim sa soli i paprom začinila s maslinovim uljem, što je s obzirom na količinu masnoće koja je iscurila iz puretine, bilo suvišno). Tako okrenuta krila peći 30-ak minuta, a zatim ponovno okrenuti, preliti vlastitom masnoćom (te promiješati povrće, ako ga ima) i peći još 10-15 minuta ili dok se meso s lakoćom ne odvaja od kosti.
Poslužiti odmah, uz svježu salatu ili pečeno povrće i čašu crnog vina tipa merlot ili zifandel.
U slast!
Za 100g mesa:
Kalorijska vrijednost:
|
210 kcal
|
Proteini:
|
28 g
|
Masti:
|
10 g
|
Ugljikohidrati (Šećeri):
|
0.1 g (0.1 g)
|
Dijetalna vlakna:
|
0 g
|
Bogato vitaminima B skupine, kalcijem, magnezijem, selenom i fosforom.
|
Oven Baked Turkey Wings
Another "basic" recipe, this time for finger licking sticky and juicy turkey wings, seasoned with mustard, thyme and rosemary.Recipe
serves 2
800 g turkey wings
1 tbsp mustard
1 tbsp tabasco
1/2 tsp dryed rosemary, chopped
1/2 tsp dryed thyme, chopped
1/3 tsp smoked paprika
a pinch of salt and ground black pepper
Coat turkey wings with a mixture of mustard and tabasco, and season with rosemary, thyme and smoked paprika. Season with salt (keep in mind that mustard is salty) and pepper. Put on a baking tin lined with baking paper and in the oven preheated to 150°C.
Bake for an hour, then turn over and raise the temperature to 180°C. At this time you can add vegetables such as chopped carrots, potatoes, celery or sweet potatoes. Bake for 30 minutes and then turn over again, base (and stir vegetables if needed) and bake for another 10 to 15 minutes or until the meat easily separates from the bones.
Serve righ away with a side of fresh salad or roasted vegetables and a glass of black wine such as merlot or zifandel.
Enjoy!
Caloric value:
|
210 kcal
|
Proteins:
|
28 g
|
Fats:
|
10 g
|
Carbohydrates (Sugars):
|
0.1 g (0.1 g)
|
Fiber:
|
0 g
|
High in vitamin B complex, calcium, magnesium, selenium and phosphorus.
|