Quick Protein Cookies = Brzi proteinski keksi
(Scroll down for recipe in English)
Baza im je povoljno i hranjivo bezglutensko brašno - mljevena zob, s dodatkom proteina, zobenih pahuljica i kokosovih mrvica za teksturu. Ako nekim slučajem ne volite kokos, možete ga zamijeniti istom količinom zobenih pahuljica.
Od dodataka su tu samo kakao nibsi, no odlično bi se uklopili i sjeckani lješnjaci ili bademi, pistacije, grožđice, brusnice ili komadići čokolade - mogućnosti su neograničene!
Proteinski keks
Detalji
Bez glutenaBez šećera
Proteinsko
Količina: 6
Sastojci
1 jaje
100 g zobenog brašna
100 ml vode
50 g kokosovih mrvica
30 g (1 mjerica) proteina okusa vanilije
15 g (1 žl) zobenih pahuljica
15 g (1 žl) kakao nibsa
15 g (1 žl) kokosovog ulja
1 čžl praška za pecivo
prstohvat soli
100 g zobenog brašna
100 ml vode
50 g kokosovih mrvica
30 g (1 mjerica) proteina okusa vanilije
15 g (1 žl) zobenih pahuljica
15 g (1 žl) kakao nibsa
15 g (1 žl) kokosovog ulja
1 čžl praška za pecivo
prstohvat soli
Postupak
U manjoj zdjeli pomiješati sve sastojke. Na protvan obložen papirom za pečenje izvaditi 6 velikih žlica smjese i oblikovati kekse. Dobro je ostaviti dosta mjesta između keksiju kako se ne bi spojili prilikom pečenja. Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 - 20 minuta, ovisno o tome koliko želite da budu žvakavi ili hrskavi.
Pečene kekse poslužiti tople ili ohlađene. Potpuno ohlađeni keksi se mogu čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.
U slast!
Pečene kekse poslužiti tople ili ohlađene. Potpuno ohlađeni keksi se mogu čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.
U slast!
Kalorijska vrijednost: 185 kcal | Proteini: 7.4 g | Masti: 10.9 g | Ugljikohidrati (Šećeri): 14.7 g (0.8 g) | Vlakna: 2.2 g
Quick Protein Cookies
Details
Gluten-freeSugar-free
Protein
Yield: 6
Ingredients
1 egg
100 g oat flour
100 ml water
50 g dessicated coconut
30 g (1 scoop) vanilla flavored protein
15 g (1 tbsp) rolled oats (fine)
15 g (1 tbsp) cacao nibs
15 g (1 tbsp) coconut oil
1 tsp baking powder
a pinch of salt
100 g oat flour
100 ml water
50 g dessicated coconut
30 g (1 scoop) vanilla flavored protein
15 g (1 tbsp) rolled oats (fine)
15 g (1 tbsp) cacao nibs
15 g (1 tbsp) coconut oil
1 tsp baking powder
a pinch of salt
Instructions
In a smaller bowl mix all the ingredients. On a baking tray lined with baking paper place 6 spoonfuls of the batter and form biscuits. It is good to leave plenty of space between cookies so that they do not merge while baking. Bake in an oven preheated to 180°C for about 15 to 20 minutes, depending on how much you want them to be chewy or crunchy.
Serve warm or cooled. When completely cool, store in an airtight container and keep in refrigerator for up to one week.
Enjoy!
Serve warm or cooled. When completely cool, store in an airtight container and keep in refrigerator for up to one week.
Enjoy!
Caloric value: 185 kcal | Proteins: 7.4 g | Fats: 10.9 g | Carbohydrates (Sugars): 14.7 g (0.8 g) | Fiber: 2.2 g
High in vitamins of B complex and calcium, potassium and magnesium.