Mini No Bake Protein Cake = Mini Proteinska Torta Bez Pečenja

(Scroll down for recipe in English)

Tortica koja spaja okuse čokolade, sezonskog voća i svježeg sira, a za koju ne trebate paliti pećnicu.

Kao i uvijek, riječ je o receptu bez glutena i dodatka rafiniranog šećera - čokoladna podloga ove zdrave torte se sastoji od teffa, afričke žitarice s dodatkom kakaa. Recept je isti kao za Slatku kašu od teffa, uz dodatak 1 žlice kakaa. Umjesto teffa, za sličan rezultat možete koristiti svima nam lako dostupan griz ili palentu.

Krema se sastoji od posnog sira i kiselog vrhnja s dodatkom hidrolizata proteina sirutke okusa vanilije (Battery Hydrowhey), koji ovdje ima i svrhu sladila i arome vanilije, i koji u sebi sadrži laktazu - enzim za razgradnju laktoze. Ako ne koristite proteine, slobodno ga zamijenite ekstraktom vanilije uz dodatak sladila po želji. Uz navedene sastojke, tu su i kokosovo brašno za zgušnjavanje i čajna žličica soka limuna kao regulator kiselosti. Možda se čini smiješno, ali ta mala žličica čini ogromnu razliku i ako baš ne morate, nemojte ju izostaviti.

Inače, ovu kremu (doduše, bez dodatka kokosovog brašna) zadnje vrijeme radim gotovo svakodnevno za doručak ili međuobrok, uz svježe voće - kad probate bit će vam jasno i zašto! Osim divnog okusa, razlog je i taj što na 100g sadrži 15g proteina, i samo 4g ugljikohidrata i masti sa sve skupa 116 kcal. Odlična je i nakon dva-tri dana u hladnjaku i jako osvježavajuća!

Ako ju želite dodatno obogatiti čokoladnim preljevom od 3 sastojka, recept je ovdje!




ISPIS

Mini Proteinska Torta Bez Pečenja
Detalji
Bez glutena
Proteinsko
Količina: 4
Sastojci
Za podlogu
50 g teffa
250 ml nezaslađenog biljnog mlijeka od balema i kokosa (ili drugo)
1 žl kokosovih mrvica (po želji)
1 čžl kokosovog šećera (po želji)
1 žl kakaa
prstohvat soli

Za kremu
300 g posnog sira
100 g kiselog vrhnja (12% m.m.)
1 mjerica proteina okusa vanilije (po želji)
1 čžl limunovog soka
1 žl kokosovog brašna
Postupak
U lonac staviti sve sastojke za podlogu i kuhati na laganoj vatri oko 20 minuta. Još toplo prebaciti u mali kalup za torte i ravnomjerno rasporediti. Staviti u hladnjak da se ohladi i stisne na cca. pola sata.

Sve sastojke za kremu dobro promiješati i staviti na ohlađenu podlogu. Vratiti u hladnjak na barem još 2 sata prije dekoriranja i posluživanja.

U slast!

Kalorijska vrijednost: 199 kcal | Proteini: 17.5 g | Masti: 6.5 g | Ugljikohidrati (Šećeri): 16.6 g (6.3 g) | Vlakna: 1.9 g
Bogato vitaminom B3 i B6 te kalcijem, kalijem i magnezijem.




PRINT

Mini No Bake Protein Cake
Details
Gluten-free
Protein
Yield: 4
Ingredients
Base:
50 g teff
250 ml unsweetened almond and coconut milk (or other)
1 tbsp dessicated coconut (optional)
1 tsp coconut sugar (optional)
1 tbsp cacao powder
a pinch of salt

Filling:
300 g low fat cottage cheese
100 g sour cream (12% m.m.)
1 scoop vanilla flavored protein powder (optional)
1 tsp lemon juice
1 tbsp coconut flour

Instructions
Cook all base ingredients in a small saucepan over medium heat for about 20 minutes. Transfer to a small cake mold and spread evenly. Refrigerate for cca. half an hour.

Mix well all filling ingredients, then spread over chilled base. Refrigerate for at least 2 hours before serving and decorating.

Enjoy!

Caloric value: 199 kcal | Proteins: 17.5 g | Fats: 6.5 g | Carbohydrates (Sugars): 16.6 g (6.3 g) | Fiber: 1.9 g
High in vitamin B3, B6 and calcium, potassium and magnesium.

Facebook

Instagram

Popularni postovi