Baked Crepes = Zapečene palačinke

(Scroll down for recipe in English)

Malo zanimljiviji, ali ne i zahtjevniji, način pripreme svima omiljenih palačinki! Ove su palačinke zapečene u pećnici napravljene od bezglutenskog brašna namijenjenog pripremi slastica i punjene svježim posnim sirom aromatiziranim vanilin šećerom i koricom limuna.



ISPIS

Zapečene palačinke
Detalji
Bez glutena
Vegetarijansko
Količina: za 8 osoba
Sastojci
200 g bezglutenskog brašna
korica jednog limuna
3 jaja
8 dcl vode
prstohvat soli
500 g posnog sira
2 čžl vanilin šećera
2 dcl kiselog vrhnja
Postupak
U većoj zdjeli pjenjačom umutiti brašno, 2 jaja, 8 dcl vode, sol i malo korice limuna. Ova je količina vode savršena za korišteno bezglutensko brašno (prikazano na slici), no moguće je da će u slučaju korištenja druge mješavine biti potrebno prilagoditi količinu vode s obzirom na upojna svojstva sastojaka. Jednu i pol zaimaču smjese izliti na vruću teflonsku tavu (moja je promjera 28 cm) i peći kao i uobičajene palačinke.
U međuvremenu za punjenje pomiješati posni sir s 1 žličicom vanilin šećera i malo limunove korice, te za preljev kiselo vrhnje s jajem, 1 žličicom šećera i ostatkom limunove korice. Upaliti pećnicu na 200°C i namastiti kalup po izboru s malo kokosova ulja.
Gotove palačinke namazati sirom, zarolati i posložiti u kalup premazujući svaki sloj s preljevom od vrhnja. Peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta, a zatim ostaviti da se malo ohladi prije posluživanja.
U slast!

Kalorijska vrijednost: 184 kcal | Proteini: 10.1 g | Masti: 4.8 g | Ugljikohidrati (Šećeri): 24.7 g (5.4 g) | Vlakna: 1.5 g
Bogato vitaminom A, kalijem i kalcijem.

 
 


PRINT

Baked Crepes
Details
Gluten-free
Vegetarian
Yield: 8
Ingredients
200 g gluten-free flour mix
zest of 1 lemon
3 eggs
8 dcl water
a pinch of salt
500 g low fat cottage cheese
2 tsp vanilla flavored sugar
2 dcl sour cream
Instructions
In a large bowl mix flour with 2 eggs, some lemon zest, water and a pinch of salt. If using a different flour mix than pictured above, adjust the amount of water if needed. Using a flat non-stick pan (28 cm in diameter) cook a ladel and a half of batter at a time.
In the meantime, mix cottage cheese with a teaspoon of vanilla sugar and some lemon zest in one bowl, and sour cream with an egg, and the rest of the sugar and lemon zest in another. Preheat the oven to 200°C and grease a loaf pan with some coconut oil.
When cooked, fill all of the crepes with cottage cheese filling, transfer to loaf pan and cover each layer with sour cream-egg mixture. Bake for cca. 15 minutes, then let cool before serving.
Enjoy!

Caloric value: 184 kcal | Proteins: 10.1 g | Fats: 4.8 g | Carbohydrates (Sugars): 24.7 g (5.4 g) | Fiber: 1.5 g
High in vitamin A, calcium and potassium.

Facebook

Instagram

Popularni postovi