Apple Chips = Čips od jabuke
Tko bi rekao, tko bi li se nadao, da je za najfiniji slatki hrskavi snack potreban samo jedan sastojak - jabuka! I malo cimeta, ako baš želite. Ovo, nažalost, nije jedan od brzih recepata, ali se čekanje itekako isplati.
Čips od jabuke
Detalji
Bez glutenaVegansko
Bez šećera
Količina: za 2 osobe
Sastojci
2 jabuke
mljeveni cimet po želji
mljeveni cimet po želji
Postupak
Jabuke oprati i osušiti, a zatim izrezati na ploškice debljine oko 3 mm. Jako je važno da su sve ploškice približno jednake veličine, kako bi sve bile podjednako hrskave. Ukloniti sjemenke ako ih ima.
Pološkice jabuke poslagati na protvan obložen papirom za pečenje, posuti cimetom (ako želite) i staviti u pećnicu zagrijanu na 110 °C na sat i pol. Zatim ih okrenuti i peći još sat i pol. Zatim ponovno okrenuti i peći još po pola sata s obje strane.
Nakon pečenja, hrskavi čips poslagati na rešetku kako bi se ohladio.
U slast!
Pološkice jabuke poslagati na protvan obložen papirom za pečenje, posuti cimetom (ako želite) i staviti u pećnicu zagrijanu na 110 °C na sat i pol. Zatim ih okrenuti i peći još sat i pol. Zatim ponovno okrenuti i peći još po pola sata s obje strane.
Nakon pečenja, hrskavi čips poslagati na rešetku kako bi se ohladio.
U slast!
Kalorijska vrijednost za 100g: 243 kcal | Proteini: 0.93 g | Masti: 0.32 g | Ugljikohidrati (Šećeri): 65.89 g (9 g) | Vlakna: 3 g
Bogato vitaminom C.
Apple Chips
Details
Gluten-freeVegan
Sugar-free
Yield: 2
Ingredients
2 apples
a pinch of ground cinnamon (optional)
a pinch of ground cinnamon (optional)
Instructions
Wash and dry the apples. Cut them in equal thin slices (about 3 mm each), then put on a parchment paper lined tin.
Bake in an oven preheated to 110 °C for 1h 30 mins, then flip over and bake for another 1h 30 mins. Finnaly, flip again and bake for additional 30 mins, each side.
When crispy, let cool on a cooling rack.
Enjoy!
Bake in an oven preheated to 110 °C for 1h 30 mins, then flip over and bake for another 1h 30 mins. Finnaly, flip again and bake for additional 30 mins, each side.
When crispy, let cool on a cooling rack.
Enjoy!
Caloric value for 100g: 243 kcal | Proteins: 0.93 g | Fats: 0.32 g | Carbohydrates (Sugars): 65.89 g (9 g) | Fiber: 3 g
High in vitamin C.