Blueberry Protein Cake = Proteinska torta s borovnicama
Ovaj je recept još jedan vikend-eksperiment s mojom dragom Marinom Lifts, ambasadoricom prirodnih Rabenhorst sokova. Tortu možete upotpuniti raznim voćnim preljevima, no mi smo se odlučile upravo za 100% sok od borovnica, jer one snizuju razinu kolesterola, pomažu kod dijabetesa tipa 2, smanjuju visoki krvni tlak, poboljšavaju pamćenje i ostale kognitivne funkcije, sprječavaju infekcije urinarnog traka, smiruju menstrualne tegobe, poboljšavaju rast kose, štite zdravlje oka te su saveznik u borbi protiv Alzheimerove bolesti.
Kako je izgledala priprema ovog deserta, moći ćete uskoro pogledati na Marininom fitness YouTube kanalu!
Proteinska torta
Detalji
Bez glutenaBez šećera
Količina: za 6 osoba
Sastojci
Podloga:
40 g kokosovog brašna
100 g mljevenih zobenih pahuljica
40 g kokosovog ulja
sladilo po želji
Krema 1:
300 g posnog sira
1 jaje
1 vrećica pudinga od vanilije
1 mjerica proteina od vanilije/stracciatelle
aroma vanilije po želji
sladilo po želji
Krema 2:
330 ml tekućeg jogurta
4 listića želatine
aroma vanilije po želji
sladilo po želji
Preljev:
300 ml 100% soka od borovnica
2 žl džema od šumskog voća
sladilo po želji
40 g kokosovog brašna
100 g mljevenih zobenih pahuljica
40 g kokosovog ulja
sladilo po želji
Krema 1:
300 g posnog sira
1 jaje
1 vrećica pudinga od vanilije
1 mjerica proteina od vanilije/stracciatelle
aroma vanilije po želji
sladilo po želji
Krema 2:
330 ml tekućeg jogurta
4 listića želatine
aroma vanilije po želji
sladilo po želji
Preljev:
300 ml 100% soka od borovnica
2 žl džema od šumskog voća
sladilo po želji
Postupak
Pomiješati kokosovo brašno, zobene pahuljice i zaslađeno otopljeno kokosovo ulje pa kompaktnu smjesu utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći oko 8 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Dok se podloga peče, pomiješati sve sastojke za prvu kremu. Kad je podloga pečena, izliti kremu na nju, poravnati i peći na temperaturi smanjenoj na 160°C oko 20 minuta do pola sata. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi u kalupu.
Listiće želatine natapati u pola litre vode oko 10 minuta, a zatim ih dobro ocijediti i otopiti na laganoj vatri (bez tekućine). Ovo jako kratko traje, pa valja pripaziti da želatina ne zakipi. Maknuti s vatre i dodati malo jogurta pa dobro promiješati, a zatim uliti i ostatak jogurta te zasladiti po želji. Odmah preliti preko kolača i staviti u hladnjak da se stisne barem 5 sati ili preko noći.
Prije serviranja na laganoj vatri reducirati sok borovnice zajedno džemom od šumskog voća i zasladiti ga po želji. Preliti preko hladnog kolača i uživati u harmoniji okusa!
U slast!
Dok se podloga peče, pomiješati sve sastojke za prvu kremu. Kad je podloga pečena, izliti kremu na nju, poravnati i peći na temperaturi smanjenoj na 160°C oko 20 minuta do pola sata. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi u kalupu.
Listiće želatine natapati u pola litre vode oko 10 minuta, a zatim ih dobro ocijediti i otopiti na laganoj vatri (bez tekućine). Ovo jako kratko traje, pa valja pripaziti da želatina ne zakipi. Maknuti s vatre i dodati malo jogurta pa dobro promiješati, a zatim uliti i ostatak jogurta te zasladiti po želji. Odmah preliti preko kolača i staviti u hladnjak da se stisne barem 5 sati ili preko noći.
Prije serviranja na laganoj vatri reducirati sok borovnice zajedno džemom od šumskog voća i zasladiti ga po želji. Preliti preko hladnog kolača i uživati u harmoniji okusa!
U slast!