Blueberry Protein Cake = Proteinska torta s borovnicama

Proteinska torta bez glutena i šećera s kremom od vanilije i keksastom podlogom. Keksasta podloga zapravo ne sadržava kekse, već ju čine mljevene zobene pahuljice i kokosovo brašno, dok se krema od vanilije sastoji od posnog sira, proteina sirutke i pudinga od vanilije. Tu je i lagani sloj od jogurta te fini topli preljev od borovnica.

Ovaj je recept još jedan vikend-eksperiment s mojom dragom Marinom Lifts, ambasadoricom prirodnih Rabenhorst sokova. Tortu možete upotpuniti raznim voćnim preljevima, no mi smo se odlučile upravo za 100% sok od borovnica, jer one snizuju razinu kolesterola, pomažu kod dijabetesa tipa 2, smanjuju visoki krvni tlak, poboljšavaju pamćenje i ostale kognitivne funkcije, sprječavaju infekcije urinarnog traka, smiruju menstrualne tegobe, poboljšavaju rast kose, štite zdravlje oka te su saveznik u borbi protiv Alzheimerove bolesti.

Kako je izgledala priprema ovog deserta, moći ćete uskoro pogledati na Marininom fitness YouTube kanalu!



ISPIS

Proteinska torta
Detalji
Bez glutena
Bez šećera
Količina: za 6 osoba
Sastojci
Podloga:
40 g kokosovog brašna
100 g mljevenih zobenih pahuljica
40 g kokosovog ulja
sladilo po želji

Krema 1:
300 g posnog sira
1 jaje
1 vrećica pudinga od vanilije
1 mjerica proteina od vanilije/stracciatelle
aroma vanilije po želji
sladilo po želji

Krema 2:
330 ml tekućeg jogurta
4 listića želatine
aroma vanilije po želji
sladilo po želji

Preljev:
300 ml 100% soka od borovnica
2 žl džema od šumskog voća
sladilo po želji

Postupak
Pomiješati kokosovo brašno, zobene pahuljice i zaslađeno otopljeno kokosovo ulje pa kompaktnu smjesu utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći oko 8 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.

Dok se podloga peče, pomiješati sve sastojke za prvu kremu. Kad je podloga pečena, izliti kremu na nju, poravnati i peći na temperaturi smanjenoj na 160°C oko 20 minuta do pola sata. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi u kalupu.

Listiće želatine natapati u pola litre vode oko 10 minuta, a zatim ih dobro ocijediti i otopiti na laganoj vatri (bez tekućine). Ovo jako kratko traje, pa valja pripaziti da želatina ne zakipi. Maknuti s vatre i dodati malo jogurta pa dobro promiješati, a zatim uliti i ostatak jogurta te zasladiti po želji. Odmah preliti preko kolača i staviti u hladnjak da se stisne barem 5 sati ili preko noći.

Prije serviranja na laganoj vatri reducirati sok borovnice zajedno džemom od šumskog voća i zasladiti ga po želji. Preliti preko hladnog kolača i uživati u harmoniji okusa!

U slast!

Kalorijska vrijednost: 280 kcal | Proteini: 16.7 g | Masti: 10.6 g | Ugljikohidrati (Šećeri): 26.5 g (11 g) | Vlakna: 3.5 g
Bogato vitaminima A i C, te kalcijem, kalijem i željezom.





English soon!

Facebook

Instagram

Popularni postovi