Gluten-free Oat Crepes = Bezglutenske palačinke od zobi


(Scroll down for recipe in English)

Brzi recept za tanke i elastične bezglutenske palačinke od zobenih pahuljica samljevenih u brašno, krcate proteinima, složenim ugljikohidratima i dijetalnim vlaknima.

Sa svakom ćete palačinkom unijeti 73 kalorije, 3.7 g proteina, 2.1 g masti, 9.9 g ugljikohidrata (i 0 g šećera) te 2 g vlakana. Ove vrijednosti vrijede za same palačinke, bez namaza, a na blogu su već recepti za




ISPIS

Bezglutenske palačinke od zobi
Detalji
Bez glutena
Vegetarijansko
Bez šećera
Bez mlijeka
Količina: 8 palačinki
Sastojci
100 g zobenog brašna
1 žl mljevenog psylliuma
1 žl kukuruznog škroba (gustina)
1 čžl cimeta
prstohvat soli
2 jaja
500-600 ml vode
Postupak
Pomiješati sve suhe sastojke. Zatim dodati jaja i dio vode te dobro promiješati tako da smjesa nema grudica. Zatim dodati ostatak vode do željene konzistencije, promiješati i ostaviti da odstoji desetak minuta.

Smjesu peći na vrućoj tavi nauljenoj s malo kokosovog ulja. Svaku palačinku peći nekoliko minuta s jedne strane, dok ne ispari većina vlage i rubovi se počnu odizati od tave (prikazano na slici dolje), a zatim okrenuti i peći još 10-20 sekundi na drugoj strani. Dobro je svaki put prije vađenja promiješati smjesu.

Poslužiti uz omiljeni namaz, sladoled ili voće. Ili možete zamijeniti s i.

U slast!

Kalorijska vrijednost: 73 kcal | Proteini: 3.7 g | Masti: 2.1 g | Ugljikohidrati (Šećeri): 9.9 g (0 g) | Vlakna: 2 g
Bogato kalcijem, kalijem i željezom.



PRINT

Gluten-free Oat Crepes
Details
Gluten-free
Sugar-free
Vegetarian
Dairy-free
Yield: 8
Ingredients
100 g oat flour
1 tbsp ground psyllium husks
1 tbsp corn starch
1 tsp ground cinnamon
a pinch of salt
2 eggs
500-600 ml water
Instructions
Mix all dry ingredients. Then add eggs and some water and stir well so that the mixture is lump-free. Then add the rest of the water to achieve the desired consistency and set aside for about ten minutes.

Fry one scoop of the batter on a hot pan oiled with some coconut oil. Cook for several minutes on one side until the majority of moisture is evaporated (shown in the picture above), then flip and cook for another 10-20 seconds. It is advised to mix the batter before each scoop.

Serve with your favorite spread, ice cream or fruit. Or replace or with and.

Enjoy!

Caloric value: 73 kcal | Proteins: 3.7 g | Fats: 2.1 g | Carbohydrates (Sugars): 9.9 g (0 g) | Fiber: 2 g
High in calcium, potassium, and iron.

Values are stated just for the crepes, without the spread. Find following spread recipes on the blog:

Facebook

Instagram

Popularni postovi