Almond Coconut Pancakes = Palačinke od badema i kokosa
(Scroll down for recipe in English)
|
Jednostavan bezglutenski recept za palačinke od badema i kokosa bez dodatka šećera i mliječnih proizvoda. Ove su palačinke iznimno ukusne i same, a ja sam im dodala malo pekmeza od marelica i domaćeg namaza od kikirikija i kakaa (također gluten, dairy i sugar free - recept uskoro na blogu!).
Recept
za 2 osobe
10 g kokosovog brašna
1/2 čžl mljevenih sjemenki lana
1/2 čžl gf praška za pecivo
1/2 žl kokosovog ulja
1/2 čžl gf praška za pecivo
1/2 žl kokosovog ulja
1 jaje
vode po potrebi
Pomiješajte sve suhe sastojke te im dodajte mokre (kokosovo ulje otopiti ako je u krutom stanju) i sjedinite u jednoliku smjesu. Što je smjesa gušća, to će palačinke više nalikovati onim američkim, pa prema želji regulirajte količinu vode.
Ostavite smjesu da odstoji 10-ak minuta.
Male količine smjese (po jednu jušnu žlicu) pecite na vrućoj teflonskoj tavi namašćenoj s malo kokosovog ulja. Palačinke je potrebno okrenuti tek kada se na površini počnu pojavljivati mjehurići, u protivnom bi se mogle raspasti.
U slast!
Ostavite smjesu da odstoji 10-ak minuta.
Male količine smjese (po jednu jušnu žlicu) pecite na vrućoj teflonskoj tavi namašćenoj s malo kokosovog ulja. Palačinke je potrebno okrenuti tek kada se na površini počnu pojavljivati mjehurići, u protivnom bi se mogle raspasti.
U slast!
Kalorijska vrijednost:
|
225 kcal
|
Proteini:
|
9 g
|
Masti:
|
20 g
|
Ugljikohidrati (Šećeri):
|
7 g (1 g)
|
Dijetalna vlakna:
|
4 g
|
Bogato vitaminom A, kalcijem i željezom.
|
Almond Coconut Pancakes
Recipe
50 g almond flour
10 g coconut flour
1/2 tsp ground linseed
1/2 tsp gf baking powder
1/2 sp coconut oil
1/2 tsp gf baking powder
1/2 sp coconut oil
1 egg
water as needed
Mix all dry ingredients and thean add all wet ingredients (melt coconut oil prior to this step if it is solid). While adding water have in mind, the thicker the pancake batter is, the thicker and fluffier will the pancakes turn out.
Leave the batter to rest for about 10 minutes.
Bake small amounts of batter (about a spoonful of batter for each pancake) on a hot non-stick pan. Turn the pancake only when they start bubbling on the top a s they could break otherwise.
Enjoy!
Caloric value:
|
225 kcal
|
Proteins:
|
9 g
|
Fats:
|
20 g
|
Carbohydrates (Sugars):
|
7 g (1 g)
|
Fiber:
|
4 g
|
High in vitamin A, calcium and iron.
|