Nutty Chocolate Protein Mug Cake = Proteinski kolač od čokolade i badema u šalici
(Scroll down for recipe in English)
Kolač za doručak? Može! Ovaj se proteinski kolač u šalici fine arome čokolade i badema, bez šećera, glutena i mliječnih proizvoda, može napraviti i pojesti za manje od 5 minuta.
Recept
za 1 osobu
Za kolač:
1 mjerica veganskog proteina bez okusa
1 jaje
1 čžl kakaa
1 žl kokosovog brašna
1 čžl kokosovog ulja
1/2 čžl gf praška za pecivo
malo vode
stevije (ili drugog zaslađivača) po želji
U šalici ili zdjelici prikladnoj za korištenje u mikrovalnoj pećnici pomiješajti jaje, zaslađivač i rastopljeno kokosovo ulje sa svim suhim sastojcima u homogenu smjesu. Smjesa za Mug Cake mora nalikovati gustoj smjesi za biskvit, a ako je presuha dodati malo vode (do 1/2 dcl). Izlagati mikrovalovima maksimalne snage (ako postoji bolji izraz na hrvatskom, molim vas, naučite me! :D ) u mikrovalnoj pećnici 2 minute. Ostaviti da se ohladi 1 minutu. Za to vrijeme pripremiti topping.
Za topping:
10 g badema
1 čžl kokosovog ulja
1 čžl kakaa
stevije (ili drugog zaslađivača) po želji
U mikser staviti sve sastojke i usitniti ih do željene teksture. Ovo je jaaako fino i bez kolača (samo kažem). Ukrasiti kolač i uživati u desertu koji vjerojatno ima više proteina od ručka ili dekadentnom doručku.
U slast!
Kalorijska vrijednost:
|
350 kcal
|
Proteini:
|
28 g
|
Masti:
|
30 g
|
Ugljikohidrati (Šećeri):
|
10 (0.8 g)
|
Dijetalna vlakna:
|
4 g
|
Bogato vitaminom A, kalcijem i željezom.
|
Recipe
for 1
For the cake:
1 scoop unflavoured vegan protein
1 egg
1 tsp cacao
1 sp coconut flour
1 tsp coconut oil
1/2 gf baking powder
some water
stevia (or other sweetener of choice) to taste
In a microwave safe mug or bowl mix egg, sweetener and melted coconut oil. Add dry ingriedients and mix. The mixture should look like thich sponge cake batter. If the mixture is too dry, add a bit of water (up to 1/2 dcl). Microwave on highest setting for 2 minutes, and leave to cool for 1 minute. In the meantime make the almond chocolate topping.
Za topping:
10 g whole almond
1 tsp coconut oil
1 tsp cacao powder
stevia (or other sweetener of choice) to taste
Blend all of the ingredients untill crunchy or smooth as wanted. This is sooo good on it's own (just sayin'). Decorate the cake with it and dig in!
Enjoy!
Caloric value:
|
350 kcal
|
Proteins:
|
28 g
|
Fats:
|
30 g
|
Carbohydrates (Sugars):
|
10 g (0.8 g)
|
Fiber:
|
4 g
|
High in vitamin A, calcium and iron.
|