Mini Protein Cherry Cheesecake = Mini proteinska torta od sira i višanja
(Scroll down for recipe in English)
Mini torta od sira i višanja uvijek je dobra ideja, bilo da ju radite na poklon dragoj osobi ili sebi za doručak. Ova tortica sadrži čak 43 g proteina, 21 g zdravih masti i samo 12 g ugljikohidrata pa vjerujem da ćete ju vrlo lako uklopiti u svoje macrose ma kakvi oni bili.
Recept
Za 1 osobu
1 mjerica veganskog proteina
1 jaje
1 čžl mljevenih sjemenki zlatnog lana
1/2 čžl gf praška za pecivo
2 čžl cimeta
1 žl kokosovog ulja
100 g kremastog posnog sira
30 g svježih višanja bez koštica
sok četvrtine limuna
stevija ili drugo sladilo po želji
ekstrakt vanilije
Svježim višnjama bez koštica (možete koristiti i višnje iz kompota, ali imajte na umu da one sadrže više šećera od svježih višanja: 17 g vs. 8 g na 100 g) dodati sok četvrtine limuna i sladila po želji. Višnje ovako ostaviti da se mariniraju preko noći, par dana (limunska je kiselina prirodni konzervans) ili barem dok pripremite biskvit.
Za biskvit, u šalici ili zdjelici prikladnoj za korištenje u mikrovalnoj pećnici pomiješati jaje, ekstrakt vanilije, sladilo i rastopljeno kokosovo ulje sa proteinskim praškom, cimetom, praškom za pecivo i mljevenim lanom u homogenu smjesu. Staviti u mikrovalnu podešenu na najjaču snagu, na 2 minute, a zatim izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi, biskvit prerezati na 2 jednaka dijela. Donju polovicu biskvita premazati s pola posnog sira, na njega poslagati pola višanja, te isto učiniti i s gornjom polovicom biskvita.
U slast!
Kalorijska vrijednost:
|
350 kcal
|
Proteini:
|
43 g
|
Masti:
|
21 g
|
Ugljikohidrati (Šećeri):
|
12 (4 g)
|
Dijetalna vlakna:
|
2 g
|
Bogato vitaminom A, kalcijem i željezom.
|
Mini Protein Cherry Cheesecake
Mini Cherry Cheesecake is always a good idea, whether you're making it for someone special or for breakfast. This little cake packs 43 g of proteins, 21 g of healthy fats and only 12 g of carbs which makes it perfect for fitting in in any macros.
Recipe
Serves 1
1 scoop vegan protein powder
1 egg
1 tsp ground linseed
1/2 tsp gf baking powder
2 tsp cinnamon powder
1 sp coconut oil
100 g cream low fat cheese
30 g fresh sour cherries
juice of 1/4 lemon
stevia ili or other sweetener
vanilla extract
To fresh depitted cherries add juice of a quarter of a lemon and sweetener to taste. Leave to marinate overnight (citric acid acts like a natural preservative) or until sponge cake is prepared.
For sponge cake, in a microwave safe mug or bowl mix egg, sweetener and melted coconut oil. Add ground linseed, protein powder, cinnamon, and baking powder and mix until combined. Microwave on highest setting for 2 minutes, and leave to cool.
When cooled, cut the sponge cake into 2 equal parts. Layer the cake adding the cream cheese filling and the cherries, Finish with some cherries on top.
Enjoy!
Caloric value:
|
350 kcal
|
Proteins:
|
43 g
|
Fats:
|
21 g
|
Carbohydrates (Sugars):
|
12 g (4 g)
|
Fiber:
|
2 g
|
High in vitamin A, calcium and iron.
|