Crispy Parmesan Chicken = Hrskava piletina u parmezanu


(Scroll down for recipe in English)

Hrskava piletina bez glutena, s gotovo 40 g proteina i 1 g ugljikohidrata. Zvuči dobro, zar ne? I jest, a k tome se i jako brzo i jednostavno priprema. Slaže se s laganim salatama, baš kao i s teškim umacima. Poslužite kao glavno jelo uz prilog od povrća ili uz umake kao predjelo ili zdravi fingerfood.


Recept

za 4 osobe

400 g pilećih prsa
80 g ribanog parmezana/sira ribanca
1 jaje
50 ml vrhnja za kuhanje
1 žl sezama
1/2 čžl češnjaka u granulama
1/2 čžl papra
1/2 čžl sušenog origana
1/2 čžl sušenog bosiljka
1/2 čžl dimljene slatke paprike
1/3 čžl kajenskog papra
(soli po želji - imajte na umu da je sir slan)



Pileća prsa uvaljajte u mješavinu jaja i vrhnja, a zatim u mješavinu parmezana i začina. Posložiti na protvan obložen papirom za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta okrenuti piletinu kako bi bila što hrskavija. Poslužiti toplo.

U slast!



Kalorijska vrijednost: 
275 kcal

Proteini: 
37 g

Masti: 
12 g

Ugljikohidrati (Šećeri):
1 (1 g)

Dijetalna vlakna: 
0 g

Bogato željezom.



Crispy Parmesan Chicken

Crispy chicken coated in parmesan cheese, free from gluten and seriously low in carbs.

Recipe

serves 4 

400 g chicken breasts cut in stripes
80 g grated parmesan cheese
1 egg
50 ml cooking cream
1 tbsp of sesame
1/2 tsp garlic in granules
1/2 tsp black pepper
1/2 tsp dried oregano
1/2 tsp dried basil
1/2 tsp smoked paprika
1/3 tsp cayenne pepper
(sat to taste - bare in mind the cheese is salty)

Coat chicken breast with a mixture of eggs and cream, then a mixture of parmesan and spices. Place on a baking tin lined with baking paper and bake in an oven preheated to 180 °C for about 30 minutes. Turn the chicken after the first 15 minutes for the extra crispyness. Serve warm.

Enjoy!

Caloric value: 
275 kcal

Proteins: 
37 g

Fats: 
12 g

Carbohydrates (Sugars):
1 g (1 g)

Fiber: 
g

High in iron.


Facebook

Instagram

Popularni postovi