Crispy Parmesan Chicken = Hrskava piletina u parmezanu
(Scroll down for recipe in English)
Hrskava piletina bez glutena, s gotovo 40 g proteina i 1 g ugljikohidrata. Zvuči dobro, zar ne? I jest, a k tome se i jako brzo i jednostavno priprema. Slaže se s laganim salatama, baš kao i s teškim umacima. Poslužite kao glavno jelo uz prilog od povrća ili uz umake kao predjelo ili zdravi fingerfood.
Recept
za 4 osobe400 g pilećih prsa
80 g ribanog parmezana/sira ribanca
1 jaje
50 ml vrhnja za kuhanje
1 žl sezama
1/2 čžl češnjaka u granulama
1/2 čžl papra
1/2 čžl sušenog origana
1/2 čžl sušenog bosiljka
1/2 čžl dimljene slatke paprike
1/3 čžl kajenskog papra
(soli po želji - imajte na umu da je sir slan)
Pileća prsa uvaljajte u mješavinu jaja i vrhnja, a zatim u mješavinu parmezana i začina. Posložiti na protvan obložen papirom za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta okrenuti piletinu kako bi bila što hrskavija. Poslužiti toplo.
U slast!
Kalorijska vrijednost:
|
275 kcal
|
Proteini:
|
37 g
|
Masti:
|
12 g
|
Ugljikohidrati (Šećeri):
|
1 (1 g)
|
Dijetalna vlakna:
|
0 g
|
Bogato željezom.
|
Crispy Parmesan Chicken
Crispy chicken coated in parmesan cheese, free from gluten and seriously low in carbs.Recipe
serves 4
400 g chicken breasts cut in stripes
80 g grated parmesan cheese
1 egg
50 ml cooking cream
1 tbsp of sesame
1/2 tsp garlic in granules
1/2 tsp black pepper
1/2 tsp dried oregano
1/2 tsp dried basil
1/2 tsp smoked paprika
1/3 tsp cayenne pepper
(sat to taste - bare in mind the cheese is salty)
Coat chicken breast with a mixture of eggs and cream, then a mixture of parmesan and spices. Place on a baking tin lined with baking paper and bake in an oven preheated to 180 °C for about 30 minutes. Turn the chicken after the first 15 minutes for the extra crispyness. Serve warm.
Enjoy!
Caloric value:
|
275 kcal
|
Proteins:
|
37 g
|
Fats:
|
12 g
|
Carbohydrates (Sugars):
|
1 g (1 g)
|
Fiber:
|
0 g
|
High in iron.
|