Chocolate Banana Bread = Čokoladni kruh od banane


(Scroll down for recipe in English)

Jednostavni recept za popularni Banana Bread bez orašastih plodova, glutena i dodanih šećera. Sočan, bananast i čokoladan - što više možete poželjeti?


Recept

za 16 porcija

2 veće zrele banane
4 jaja
2 žl rastopljenog kokosovog ulja
100 g kokosa
30 g mljevenog rogača
1 žl kakaa
2 žl psylliuma
1 čžl praška za pecivo
1 čžl cimeta

U većoj zdjeli zdrobiti banane vilicom dok se ne postigne glatka smjesa, a zatim dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati.

Sve prebaciti u kalup za pečenje i peći oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.Gotov kruh izvaditi iz kalupa i ostaviti da se malo ohladi na rešetci. Poslužiti uz neki fini topli napitak.

U slast!


Kalorijska vrijednost: 
102 kcal

Proteini: 
2 g

Masti: 
7 g

Ugljikohidrati (Šećeri):
7 g (6 g)

Dijetalna vlakna: 
3 g

Bogato kalijem.

Chocolate Banana Bread 

A simple recipe for popular Banana Bread without nuts, gluten or added sugars. Moist, and of intense banana and chocolate flavor.

Recipe 

yields 16 servings

2 large ripe bananas
4 eggs
2 tbsp molten coconut oil
100 g dessicated coconut
30 g ground carob
1 tbsp cocoa powder
2 tbsp psyllium husks
1 tsp baking powder
1 tsp ground cinnamon

In a larger bowl, mash the banana with a fork until smooth then add all the other ingredients and stir well.

Transfer into a baking mold and bake for about 35 minutes in the oven preheated to 180 °C. Remove the bread from the mold and leave to cool slightly on the grid. Serve with a fine hot beverage.

Enjoy!

Caloric value: 
102 kcal

Proteins: 
2 g

Fats: 
7 g

Carbohydrates (Sugars):
7 g (6 g)

Fiber: 
3 g

High in pottasium.


Facebook

Instagram

Popularni postovi