Cherry Cheesecake = Torta od sira i višanja
(Scroll down for recipe in English)
Recept
za 8 osoba
Podloga:
150 g gf zobenih pahuljica
5 žl rastopljenog kokosovog ulja
2 čžl mljevenog lana
0.5 dcl vode
U kalupu za torte obloženom papirom za pečenje pomiješati zobene pahuljice sa kokosovim uljem, mljevenim lanom i vodom. Ravnomjerno rasporediti u tankom sloju i peći u prethodno zagrijanoj prećnici 15 minuta na 250 °C. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi.
Krema:
1 kg svježeg posnog sira
5 kapi Myprotein Flavdrops arome vanilije (ili ekstrakta vanilije s nekoliko kapi zaslađivača po želji)
Pomiješati svježi posni sir s aromom vanilije i/ili zaslađivačem.
Sloj višanja:
500 g svježih višanja
1 čžl cimeta
1 čžl psylliuma u prahu
3 kapi Myprotein Flavdrops arome vanilije (ili ekstrakta vanilije s nekoliko kapi zaslađivača po želji)
korica jednog limuna
Svježe višnje oprati i izvaditi im koštice. Višnjama dodati cimet, psyllium, aromu vanilije i naribanu koricu jednog limuna i pomiješati da se svi sastojci jednoliko rasporede, a psyllium upije sav sok višanja.
Na ohlađenu podlogu nanijeti polovicu kreme od sira, sloj višanja te zatim i preostalu kremu od sira. Ukrasiti po želji. Gotovu tortu ohladiti u hladnjaku minimalno 5 sati prije serviranja.
U slast!
Podloga:
150 g gf zobenih pahuljica
5 žl rastopljenog kokosovog ulja
2 čžl mljevenog lana
0.5 dcl vode
U kalupu za torte obloženom papirom za pečenje pomiješati zobene pahuljice sa kokosovim uljem, mljevenim lanom i vodom. Ravnomjerno rasporediti u tankom sloju i peći u prethodno zagrijanoj prećnici 15 minuta na 250 °C. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi.
Krema:
1 kg svježeg posnog sira
5 kapi Myprotein Flavdrops arome vanilije (ili ekstrakta vanilije s nekoliko kapi zaslađivača po želji)
Pomiješati svježi posni sir s aromom vanilije i/ili zaslađivačem.
Sloj višanja:
500 g svježih višanja
1 čžl cimeta
1 čžl psylliuma u prahu
3 kapi Myprotein Flavdrops arome vanilije (ili ekstrakta vanilije s nekoliko kapi zaslađivača po želji)
korica jednog limuna
U slast!
Kalorijska vrijednost:
|
270 kcal
|
Proteini:
|
20 g
|
Masti:
|
10 g
|
Ugljikohidrati (Šećeri):
|
25 (10 g)
|
Dijetalna vlakna:
|
2 g
|
Bogato vitaminom A, C i kalijem.
|
Cherry Cheesecake
Recipe
Base:
150 g gf rolled oats
5 sp melted coconut oil
2 tsp ground linseed
0.5 dcl water
150 g gf rolled oats
5 sp melted coconut oil
2 tsp ground linseed
0.5 dcl water
Mix rolled oats with coconut oil, ground linseed and water and spread it evenly in a parchment paper lined cake mold. Bake 15 min on 250 °C. Leave to cool completely.
Cream cheese filling:
1 kg low fat cream cheese
5 drops vanilla flavoured Myprotein Flavdrops (or vanilla extract and sweeetener of choice)
Mix cream cheese with vanilla flavouring.
Cherry filling:
500 g fresh crerries
1 tsp cinnamon powder
1 tsp psylliuma powder
3 drops vanilla flavoured Myprotein Flavdrops (or vanilla extract and sweeetener of choice)
zest of 1 lemon
Wash and de-pit fresh cherries. Add cinnamon, psyllium, vanilla flavouring, lemon zest and mix until combined.
On cooled base layer half of cream cheese filling, cherry filling and the rest of cheese filling, and decorate. Refridgerate finished cake for at least 5 hours before serving it.
Enjoy!
Caloric value:
|
270 kcal
|
Proteins:
|
20 g
|
Fats:
|
10 g
|
Carbohydrates (Sugars):
|
25 g (10 g)
|
Fiber:
|
2 g
|
High in vitamin A, C and potassium.
|